İHL Mezunları Kardeşim Dedi

ÖNDER’in geleneksel hale getirdiği, Kardeşim Dedim Kefken Yaz Kampları sürüyor. Bu yıl özel bir tema ile başlatılan ve bu tema doğrultusunda İHL mezunu öğrencilerin kabul edildiği Kardeşim Dedim Programı, “kamp liderleri” yetiştirmeyi hedefliyor. 2 Haziran Pazar günü, İmam Hatip Lisesinden yeni mezun olan yaklaşık 200 erkek öğrencinin katılımı ile başlayan organizasyon, etkinlikler ve konuşmacı katılımları ile 7 Haziran Cuma günü son buldu.

Türkiye’nin dört tarafından gelen öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Kefken Erkek Kampı’nda, öğrencilere kamp becerileri ve bilinç seminerleri de düzenlendi.

Kamp Becerileri Seminerleri’ne Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Subaşı, AFAD Bolu İl Müdürü Hasan Erdogan, İmdat Salihoğlu katıldı.

Gerçekleştirilen Bilinç Seminerleri’ne ise Psikolog Ziya Doğan, ÖNDER Genel Sekreteri Fatih Serenli, ÖNDER Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Karakuş, Ekrem Torun ve Mustafa Şişman katıldılar.

Erkek kampının son gecesinde düzenlenen kardeşlik gecesine ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Organizasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hüseyin Dağdeviren katıldı. Gençlerle sohbet eden Korkut ve Dağdeviren, öğrencilerle birlikte olmanın verdiği mutluluğu paylaştılar.

Kardeşlik Gecesinde okunan Kur’an-ı Kerim’den ayetler ise güzel dakikaların yaşanmasına sebep oldu. Çok renkli geçen gecede şiirler okundu ve şarkılar söylendi.

Geçtiğimiz Cuma günü son bulan Erkek Kampının ardından, 9 Haziran Salı günü yaklaşık 200 kişiden oluşan Kız Lider grubu da Kefken’e ulaştı. Bugün son bulacak olan kamp renkli görüntülere sahne oldu.

Eğitimlerin ve seminerlerin dışında verilen boş zamanları öğrenciler; yüzerek, aralarında sohbet ederek ve çeşitli oyunlar oynayarak geçirdiler.